Normal 5e7beedbf5b6f4aae1c14a87071b44d6a988cb8d

Beregoeie slaapchallenge

 

*  Trotseer de kou als een beer!

Slaap op 28 november samen met je familie onder de sterrenhemel en ervaar hoe het is om als een échte beer een winterslaap te doen.

Hoe bijzonder is het om alleen of samen met je ouders een nacht buiten te slapen? Misschien heb je dat ooit in de zomer gedaan, lekker warm en met een zwoel briesje erbij. Dat voelt natuurlijk heerlijk aan, maar heb je dat ook al eens in de herfst gedaan?
Heb je geen tuin of balkon? Geen probleem! Bouw dan een toffe hut in bijvoorbeeld jouw woonkamer? 

Om beren in nood te helpen, organiseert Bears in Mind op 28 november een beregezellige en beestachtig leuke challenge voor jou en je familie. Laat je sponsoren door vrienden, familie en mensen in de buurt om zo geld in te zamelen voor beren in nood.

Haal de slaapzakken van zolder, trek een warme wintervacht aan en ervaar voor één nacht hoe het is om net als de beren in Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark in winterslaap te gaan.

En blijf je toch liever binnen met je knuffelbeer, dan kan je ook een donatie doen op de website of door deze te gekke muts te kopen! 

Tot dan en Slaap lekker lieve berenvrienden! 

 

*  Wat doet Bears In Mind

Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark maakt zich ook op voor een koude winter. En waar jij ’s nachts met je teddybeer onder de warme dekens kruipt, liggen de beren in hun verblijf voor enkele maanden op één oor. Dat is niet voor alle beren weggelegd.

Denk je aan beren, dan zie je al gauw zo’n schattige knuffelbeer voor je of die schitterende dieren uit de dierentuin. Toch horen beren eigenlijk in het wild. Van de zwarte beer en Grizzlybeer in Noord-Amerika tot de ijsberen op de Noordpool.

 Ook in Oost- Europa zijn er op veel plaatsen nog beren die in het wild leven. Helaas zijn die niet altijd veilig voor de mens en worden ze soms gevangen, mishandeld of zelfs gedood.

 Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark vangt die dieren op om hen een betere toekomst te kunnen bieden. Met de stichting ‘Bears In Mind’ steunen we daarnaast projecten die beren in het wild beschermen.